Hoe het begon

Waarom Wâldpop?

Als voetbal verenigingen leverden zowel de vv Bergum als BCV ieder jaar ± 40 vrijwilligers voor de bardiensten op Wâldrock. Als dank hiervoor stortte Wâldrock elk jaar een aanzienlijk bedrag bij de penningmeesters van de clubs. Maar zoals gezegd geen Wâldrock meer, dus er moest wat nieuws komen om toch nog ergens geld te genereren. Het idee ontstond al snel om iets te gaan doen op het trainingsveld van de beide burgummer clubs.

Na hier en daar wat mensen gepolst te hebben werd het idee geboren om samen met mensen uit beide verenigingen een nieuw festival te gaan organiseren, dit met bands uit de wouden en met als doel de jeugdafdeling BBC van beide verenigingen te steunen. 2011 was het eerste jaar van het nieuwe festival genaamd ‘Wâldpop’. Dat dit direct zo’n succes zou worden hadden we niet verwacht, maar liefst 900 bezoekers kwamen er dat jaar. En zoals jullie nu weten hebben we er al vijf festivals opzitten, een presentatie waar we als bestuur en vrijwilligers erg trots op mogen zijn.

In 2016 wordt het alweer de zesde keer, ook nu weer met een verscheidenheid aan muziek. Dus neem je vrienden en familie mee, maken wij er weer een mooi feestje van.
‘Wâldpop’  5 mei (Hemelvaartsdag)

Tot dan.

Wat doen we met het succes van Wâldpop?

Zoals gezegd steunen we in eerste instantie de gezamenlijke jeugdafdeling BBC van de beide voetbal verenigingen, maar dit alleen op voetbal gerelateerde zaken. Ook is er de mogelijkheid om iets voor beide verenigingen te betekenen, ook hier geldt voetbal gerelateerd. Eind 2012 kwam de eerste aanvraag, en konden wij mini oefengoals verzorgen volgens een bijgeleverde tekening, dit voor de voetbalschool van BBC. Smederij Easterhei werd ingeschakeld en verzorgde de acht mini goals zoals ze er nu staan. Ook werd dat jaar een vlaggenmast overgedragen aan de BBC. Deze week werd er weer iets moois gerealiseerd, alle clubscheidsrechters in een nieuw tenue gestoken. Dit is waar we het voor doen.